Новости

Антиоксиданти: на що впливають і де містяться

антиоксидантыВсі клітини і тканини вашого організму постійно зазнають атак з боку швидкорухомих і нестабільних молекул, що називаються вільними радикалами, які можуть викликати клітинні пошкодження.
Ці молекули вільних радикалів є звичайним побічним продуктом життєдіяльності та хімічних процесів, що відбуваються в організмі.

Крім того, на їх виникнення впливають шкідливі чинники навколишнього середовища (смог, іонне випромінення, хімікалії, забруднене повітря, токсичні відходи, важкі метали і окислення жирів). Вільні радикали по своїй хімічній природі викликають ланцюгову реакцію клітинних ушкоджень, провокуючи утворення додаткових вільних радикалів, а це, в свою чергу, призводить до хімічної дії на найважливіші молекули, необхідні вашому організму. Функція антиоксидантів полягає в тому, щоб захищати біомолекули від окисних пошкоджень. Для того щоб в організм надходила достатня кількість антиоксидантів, потрібно споживати продукти з їх природним вмістом. Також існують віповідні препарати і біодобавки з антиоксидантами.

Останні дослідження доводять що вільні радикали є одною з важливих причин виникнення багатьох відомих хвороб. Надлишок вільних радикалів підвищує ризик захворювань на рак, призводить до серцево-судинних захворювань, артритів, катаракти та безлічі інших серйозних хвороб. Численні дослідження показали, що антиоксиданти нейтралізуючи дію вільних радикалів, допомагають запобігти виникненню цих хвороб, і відновити здоров'я. Крім цього, антиоксиданти відіграють важливу роль у метаболічних процесах, що відповідають за регулювання ваги тіла. Тому вам просто необхідно переконатися, що у вашій дієті досить цих речовин.

Бета-каротин

Цей антиоксидант міститься в овочах помаранчевого кольору, наприклад, в моркві, гарбузі, солодкій картоплі,
темно-зелених овочах, таких, як зелень, городня капуста, шпинат, брокколі,
в деяких фруктах - дині, манго, папайї та абрикосах.

Вітамін С

Цей вітамін міститься в апельсинах, грейпфрутах, дині, манго, ківі, папайї, суниці,
в таких овочах як: ??броколі, болгарському перці, брюссельській капусті, білокачанній капусті, томатах, шпинаті, картоплі.
Достатній прийом вітаміну С знижує ризик виникнення жовчних каменів у жінок.

Вітамін Е

Вітамін Е міститься в горіхах: волоських, мигдалі, фундуку, арахісі, насінні соняшнику,
а також в олії зародків пшениці, та інших рослинних оліях,
в спаржі, брокколі, брюссельській капусті, кукурудзі, бататі, горосі фасолі та інших бобових, в зернах пшениці, вівса та інших злакових .

Вітамін Е - важливий антиоксидант, запобігаючий шкідливі дії вільних радикалів, особливо тих, які викликані підвищеним рівнем глюкози.
Вітамін Е знижує вміст цукру в крові і підвищує чутливість до інсуліну.
Я б рекомендувала вживати натуральний, а не синтезований вітамін Е, хоча він і дорожчий, але за нього варто доплатити. Натуральний вітамін Е ідентифікується позначкою «d», наприклад, «d-альфа-токоферол», а синтетичний - «dl».

Селен

Вміст селену в рослинних продуктах залежить від стану ґрунту, на якому їх виростили, від вмісту мінералів у ній. Він може бути присутній в брокколі, томатах, цибулі, часнику, пшениці, висівках, рибі та м'ясі птиці, в свіжому салі.

Рекомендована доза прийому антиоксидантів

Бета-каротин: 10 000-25 000 одиниць
Вітамін С: 1000-2000 мг
Вітамін Е: 400-800 одиниць (природна форма d-альфа-токоферол)
Селен: 100-200 мкг

Речовини, необхідні для успішного зниження ваги

Кофермент Q10

Цей антиоксидант, за складом близький до вітамінів, грає важливу роль в енергетичних і окислювальних процесах організму. Його вміст в організмі знижується в міру того, як ми старіємо. За ефективністю він навіть перевершує вітамін Е. Встановлено, що він покращує імунні функції організму, допомагає впоратися з постійною виснажливої ??болем, знижує кров'яний тиск, а крім того, він поліпшує діяльність серцево-судинної системи у людей з серцевою недостатністю.

Кофермент Q10 міститься в м'ясі глибоководних риб: лосося, сардин, скумбрії, також містится в шпинаті і арахісі.
Зараз випускається багато біодобавок, що містять кофермент Q10, але якість їх дуже різна, і їх засвоєння при оральному застосуванні не завжди надійне. Оскільки ця речовина розчиняється в жирі, краще всього приймати його з жирною їжею, наприклад з м'ясом лосося або, або бутербродами з маслом, чи салатом з олією, чи іншою їжею яка містить достатньо жирів.
Деріл Спенс, Р. Ф. (Спенс Фармасі, Фт. Ворт, Техас) стверджує, що лише незначна кількість Q10 всмоктується при пероральному вживанні, і пропонує під'язикове розсмоктування. В продажі є спеціальні під'язичні пілюлі, але найкраще коли Кофермент Q10 чи любі інші вітаміни і біологічно активні речовини потрапляють в організм з їжею.
Пігулки з вітамінами потрібні лише у випадках, коли ви не можете забезпечити собі достатню кількість, якісних продуктів. Або якщо вітаміни прописав лікар, для лікування якихось хвороб чи розладів.

Основні жирні кислоти

Ці речовини необхідні для нормального функціонування організму, наприклад, для вироблення гормоноподібних передавачів, званих простагландинами, для виробництва холестеролу як будівельного блоку для стероїдних гормонів (естрогена, тестостерону, прогестерону і адренальних стероїдів, таких, як кортизон), для нормалізації функції нервової системи та мозкової діяльності, для необхідних процесів побудови нових клітин і відновлення пошкоджених. Жирні кислоти - будівельні блоки, які використовувані організмом для синтезу життєво важливих жирів. Основні жирні кислоти (ОЖК) організм людини сам не виробляє, тому вони можуть надходити тільки з їжею або добавками. Існують дві категорії основних жирних кислот:

Омега-6 жирні кислоти

Сюди входить лінолева кислота (ЛК) і гамма-ліноленова кислота (ГЛК). ГЛК служить основою для синтезу ненасичених жирних кислот в організмі, які необхідні для побудови структури клітинних мембран, слугують постачальником клітинної енергії для вироблення ейкозаноїдів, іншої групи провідників, що передають імпульси болю, відповідальних за запальні процеси, контролюючих імунітет і інші функції організму. Омега-6 жирні кислоти можуть міститися в сирих горіхах, насінні, бобах, ненасичених рослинних оліях (масло бурачника лікарського містить найбільшу кількість).

ГЛК виявлена також в олії вечірнього первоцвіту, насінні винограду і кунжуту.

Омега-3 жирні кислоти

Сюди відносяться альфа-ліноленова кислота (АЛК) і ейкозапентаєнова кислота (ЕПК).

Джерелом є риб'ячий жир, а також лосось, скумбрія і сардини, рослинні олії, наприклад, льняна олія, волоські горіхи містять найбільший відсоток на жирних кислот.

Однак коли мова йде про про біодобавки то потрібно уникати їх надмірного споживання, тому що це може призвести до підвищеного виробництва шкідливих ейкозаноїдів, що спровокує посилення суглобового та м'язового болю. Якщо ви приймаєте добавки з риб'ячим жиром, не купуйте ті, які пройшли теплову обробку (руйнує ОЖК), а шукайте ті, які пройшли процес очищення від контамінів.

Рекомендуємо вам обмежитися тією кількістю ОЖК, яку ви можете отримати із їжі, а також із названих продуктів.

Якщо ви приймаєте біодобавки, то необхідно встановити баланс, хоча це і дуже важко.

Якщо ви приймаєте добавки з ГЛК, то важливо, щоб вживали і ЕПК. Співвідношення цих ОЖК грає важливу роль в підтримці балансу вироблення «хороших» - «поганих» ейкозаноїдів. Баланс цей особливо важливий для тих, хто намагається боротися із зайвою вагою. Для того щоб підтримувати цей баланс, необхідно вживати ГЛК (омега-6 ПЖК) в межах від 1 до 10 мг разом з ЕПК (омега-3 ПЖК) від 50 до 500 мг. Зауважте, що кількість споживаної ЕПК має перебувати в співвідношення п'ятдесят до ста кількості ГЛК.

А саме краще споживайте якісну і різноманітну їжу і будьте обережні з різними біодобавками. 

Другие новости
 
30.12.2020
22.12.2020
20.12.2020
19.12.2020
18.12.2020
22.05.2016
24.02.2016
04.02.2016
15.01.2016
27.11.2015
 
 

Коллекция Chanel весна 2013 ч.3
(23)  Коллекция Chanel весна 2013 ч.3

Коллекция Chanel весна 2013 ч.2
(23)  Коллекция Chanel весна 2013 ч.2

Коллекция Chanel весна 2013 ч.1
(23)  Коллекция Chanel весна 2013 ч.1

Авторские вален-тинчики для влюбленных
(14)  Авторские вален-тинчики для влюбленных

Ювелирные изделия Dannijo весна-лето 2013
(20)  Ювелирные изделия Dannijo весна-лето 2013

Мужская одежда от Valentino - осень 2013 ч.1
(24)  Мужская одежда от Valentino - осень 2013 ч.1

Мужская одежда от Valentino - осень 2013 ч.2
(22)  Мужская одежда от Valentino - осень 2013 ч.2

Jean Paul Gaultier - коллекция весна 2013 ч.1
(23)  Jean Paul Gaultier - коллекция весна 2013 ч.1

Jean Paul Gaultier - коллекция весна 2013 ч.2
(24)  Jean Paul Gaultier - коллекция весна 2013 ч.2

Фотогалерея